Dolar 32,5560
Euro 34,9367
Altın 2.444,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Ertesi gün hapı ilişkiden kaç saat sonra alınır?

Ertesi gün hapları ile alakalı Referans Haber’de bilgi paylaşmaya devam ediyoruz. Bugün ise ertesi gün hapları en geç ne zaman kullanılır sorusuna cevap vereceğiz. Eğer en iyi ertesi gün hapı hangisidir diye soruyorsanız mutlaka kullanıcı yorumları bölümünü inceleyiniz.

Ertesi gün hapı ilişkiden kaç saat sonra alınır?
27 Şubat 2023 10:34

Ertesi gün hapları, cinsel ilişki sonrası mümkün olan en kısa sürede alınması önerilen acil kontraseptif yöntemlerdir. Bu haplar, gebeliği önlemek için kullanılır ve gebelik riskinin en yüksek olduğu ilk 24 saat içinde alındığında en etkilidir.

Ancak, ertesi gün haplarının en geç ne zaman alınması gerektiği, hangi tip hap kullanıldığına bağlıdır. Bazı ertesi gün hapları, cinsel ilişkiden sonraki 72 saat içinde kullanılabilirken, diğerleri sadece ilk 24 saat içinde kullanılabilir.

Genel olarak, cinsel ilişki sonrasında en kısa sürede ertesi gün hapını almak önerilir. Bu nedenle, ertesi gün hapı kullanımı hakkında bilgi sahibi olmak ve bir acil durumda ne yapacağınızı bilmek önemlidir. Eğer bir acil durumdaysanız, en kısa sürede bir sağlık uzmanıyla konuşmalısınız.


Haber yorumları
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.