Dolar 32,5516
Euro 34,9670
Altın 2.423,82
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Ertesi gün hapı nedir? Ertesi gün hapları kullananlar

Ertesi gün hapı nedir? Bu haberde kadınların ilişkilerden sonra gebelikleri engellemek amacıyla kullanmak istediği ertesi gün hapları ile alakalı detayları bulacaksınız. Ayrıca ertesi gün hapı kullananlar, kullandıkları ürünler ile alakalı yorumları ve şikayetleri de burada tartışıyorlar.

Ertesi gün hapı nedir? Ertesi gün hapları kullananlar
27 Şubat 2023 10:21

Ertesi gün hapı, istenmeyen gebelikleri önlemek için kullanılan acil kontraseptif bir ilaçtır. Cinsel ilişki sonrası, korunmasız seks yaşayan ya da korunma yöntemi başarısız olan kadınlar tarafından kullanılır.

Ertesi gün hapları, yüksek dozda progesteron, östrojen veya her ikisini içeren ilaçlardır ve yumurtlamayı engelleyerek ya da rahim içindeki döllenmiş yumurtanın tutunmasını önleyerek etki gösterir.

Ertesi gün hapı, doğum kontrol yöntemi değildir ve düzenli kullanımı önerilmez. Ancak, acil durumlarda gebeliği önlemek için etkili bir yöntemdir.

En etkili olması için, cinsel ilişkiden sonra mümkün olan en kısa sürede kullanılmalıdır. Ertesi gün haplarının başarısı, kullanıldığı süre ve cinsel ilişkinin zamanlaması gibi faktörlere bağlıdır.

Ertesi gün haplarının bazı yan etkileri vardır. Bu yan etkiler arasında bulantı, kusma, baş ağrısı, baş dönmesi, göğüs ağrısı, adet kanamasında değişiklikler, karın ağrısı ve alerjik reaksiyonlar yer alabilir.

Nadir durumlarda, kan pıhtılaşması ve emboli riski artabilir. Ertesi gün hapları, birçok ülkede reçete ile satılmaktadır. Ancak, bazı ülkelerde, reçetesiz olarak da satın alınabilirler.

Ertesi gün haplarının kullanımı hakkında herhangi bir sorunuz varsa, sağlık uzmanınıza danışmanız önerilir.


Haber yorumları
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.