Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Thincal ölüm haberleri ve thincal ilaç kullanıcı yorumları

Thincal ilaç ile alakalı en çok merak edilen konulardan biri de thincal ölüm haberleri doğru mu sorusudur. Bu içeriğimizde thincal kullanıcı yorumları, thincal kullananlar tarafından paylaşılan ilaç görüşleri ve şikayetleri yayınlanacaktır. İşte detaylar…

Thincal ölüm haberleri ve thincal ilaç kullanıcı yorumları
3 Şubat 2024 07:52

Thincal ölüm haberleri doğru mu? Thincal, zayıflama ilacı olarak kullanılan bir ilaçtır. İçeriğinde orlistat adlı bir madde bulunur. Bu madde, yediğiniz yağın bir kısmının sindirilmesini engelleyerek vücuttan atılmasını sağlar.

Ancak bu ilacın da bazı yan etkileri vardır. Özellikle karaciğer ve böbrek hastalığı olan kişilerde ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, Thincal ilacını doktor kontrolünde ve reçete ile kullanmak gerekir.

İnternette Thincal ilacı ile ilgili ölüm haberleri çıkmıştır. Bu haberlerin kaynağı, bir milli sporcunun zayıflama hapları nedeniyle kalp krizi geçirip öldüğü iddiasıdır. Ancak bu sporcunun hangi ilacı kullandığı veya kesin olarak ilaçtan ölüp ölmediği belirsizdir.

Bu yüzden, Thincal ilacının ölüme neden olduğunu kesin olarak söylemek mümkün değildir. Ancak, ilacın yan etkilerini göz ardı etmemek ve doktor tavsiyesine uymak önemlidir.

Thincal ilaç gerçekten işe yarıyor mu?

Thincal ilacı, düşük kalorili bir diyet ve egzersiz programı ile birlikte kullanıldığında kilo vermeye yardımcı olabilir. Araştırmalar, Thincal ilacının diyet ve egzersizden daha fazla kilo kaybına neden olduğunu göstermiştir.

Tabii, ilacın etkisi kişiden kişiye değişebilir ve ilacı bıraktıktan sonra kilo geri alınabilir. Bu nedenle, Thincal ilacını sadece bir araç olarak görüp, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek gerekir.

Thincal ilaç kullanırken nelere dikkat etmeli?

Thincal ilacını kullanırken, aşağıdaki noktalara dikkat etmek gerekir:

  • İlacı, doktorunuzun önerdiği dozda ve sürede alın. Günde 3 kez, yemek başına bir kapsül alın. İlacı yemekle birlikte veya yemekten en fazla 1 saat sonra alın. İlacı su ile yutun. İlacı almayı unutursanız, bir sonraki dozunuzu alana kadar bekleyin. İlacı fazla almak, etkisini arttırmaz, ancak yan etkilerini arttırabilir.
  • İlacı kullanırken, günlük kalori alımınızın %30’undan fazlasını yağlardan almamaya özen gösterin. Yüksek yağlı yemekler, ilacın yan etkilerini tetikleyebilir. Karbonhidrat, protein ve yağ alımınızı günlük üç ana öğüne eşit şekilde dağıtın. Öğün aralarında atıştırmalıklardan kaçının.
  • İlacı kullanırken, vitamin ve mineral takviyeleri almanız gerekebilir. Çünkü ilaç, A, D, E ve K gibi yağda eriyen vitaminlerin emilimini azaltabilir. Bu nedenle, doktorunuzun önerdiği şekilde, bu vitaminleri içeren bir multivitamin hapı alın. Multivitamin hapını, ilaçtan en az 2 saat önce veya sonra alın.
  • İlacı kullanırken, bazı ilaçların etkisini değiştirebilir. Örneğin, siklosporin, varfarin, levotiroksin, antidiyabetik ilaçlar, antiepileptik ilaçlar, antiretroviral ilaçlar gibi ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu nedenle, Thincal ilacı kullanmadan önce, kullandığınız diğer ilaçları doktorunuza bildirin. Doktorunuz, ilaç dozlarınızı ayarlayabilir veya ilaçlarınızı değiştirebilir.

Thincal ilacı kimler kullanamaz?

Thincal ilacı, herkes için uygun olmayabilir ve bazı durumlarda kullanımı sakıncalı olabilir. Thincal ilacını kullanmaktan kaçınması gereken kişiler şunlardır:

  • Hamile veya emziren kadınlar
  • Böbrek yetmezliği olan kişiler
  • Karaciğer hastalığı olan bireyler
  • Malabsorpsiyon sendromu (besin emilim bozukluğu) olanlar
  • Orlistata veya ilacın içindeki diğer maddelere alerjisi olanlar.

Thincal ilacı hakkında kullanıcı yorumları

Thincal ilacı hakkında internette birçok kullanıcı yorumu ve şikayeti bulunmaktadır. Bu yorum ve şikayetler, ilacın etkinliği, yan etkileri, fiyatı ve kullanımı ile ilgili olabilir.

Unutmamak gerekir ki, bu yorum ve şikayetlere tamamen güvenmek doğru olmaz. Çünkü, ilacın etkisi ve yan etkileri kişiden kişiye değişebilir.

Ayrıca, bazı yorum ve şikayetler yanlış, eksik veya yanıltıcı olabilir. Bu nedenle, ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışmanız ve ilacın prospektüsünü okumanız tavsiye edilir. İşte, Thincal ilacı hakkında bazı kullanıcı yorumları ve şikayetleri:

  • “Thincal ilacını kullandığımda 3 ayda 15 kilo verdim. İlacın yan etkileri başta çok rahatsız etti, ama zamanla alıştım. İlacı kullanırken diyet ve spor da yaptım. İlacı bıraktıktan sonra kilo geri almadım. İlacın fiyatı biraz pahalı ama bence değdi.”
  • “Thincal ilacını kullandığımda şiddetli gaz ve karın ağrısı yaşadım. Bu yan etkiler nedeniyle ilacı almayı bıraktım.”
  • “Thincal ilacını kullandığımda ishalden çok rahatsız oldum. Bu yan etki nedeniyle ilacı almayı bıraktım.”
  • “Thincal ilacını kullandığımda hiçbir etki göremedim. İlacı 2 ay boyunca kullandım, ama kilo veremedim. İlacın fiyatı da çok yüksek. Bence boşa para verdim.”
  • “Thincal ilacını kullandığımda karaciğer enzimlerim yükseldi. Doktorum ilacı bırakmamı söyledi. İlacın karaciğere zarar verdiğini duydum. İlacı kullanırken dikkatli olun.”

Bu arada sağlık bakanlığı onaylı zayıflama ilaçları ile alakalı hazırladığımız haberi okumak için bağlantıya tıklamanız yeterli olacaktır.


Haber yorumları
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.