Dolar 32,3343
Euro 35,1710
Altın 2.245,19
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 14°C

Yağ yakımında idrar rengi nasıl olur? Koku yapar mı?

Yağ yakarken idrar rengi nasıl olur veya kilo verirken idrar kokusu değişir mi gibi sorular diyet yapanların en çok merak ettiği konulardan bir tanesidir. Birlikte tartışıyoruz.

Yağ yakımında idrar rengi nasıl olur? Koku yapar mı?
12 Mart 2021 07:10 | Son Güncellenme: 12 Mart 2021 07:12

Kilo verirken idrar rengi değişir mi ya da yağ yakımında idrar kokusu nasıl olur diye soran kişiler için kısa bir haberle konuyu aydınlatmak istiyoruz. Eğer siz de diyet yapmaya başlamışsanız, idrar renginde veya kokusunda bir değişiklik hissediyorsanız bu normaldir. Tabii ki idrar renginin değişmesi sadece kilo vermekle mümkün değildir. Başka nedenlerle de idrar rengi ve kokusu değişebilir. Bu gibi durumlarda doktora görünmekte yarar vardır.

Zayıflarken idrar rengi değişir mi?

Yaptığınız diyet programı vücudunuzda yağ yakımına neden oluyorsa bununla birlikte idrar renginde koyulaşma görülebilir. Koyu idrar gelmeye başlamışsa muhtemelen kokuyu da fark etmişsinizdir. Bazı durumlarda sadece koku değişirken bazı durumlarda rengin de koyulaştığını görmüş olabilirsiniz.

Bu gibi durumlarda %100 kesin olmamakla birlikte yağ yakımında idrar rengi değişmiştir diyebiliriz. Fakat bunun başka bir nedeni de bol su tüketmiyor olmanızdır. Eğer vücudunuzda yağ yakılırken bol su içmezseniz idrar renginizdeki koyuluk size zarar vermeye başlayabilir.

Bol bol su içmeniz toksinlerin vücuda vereceği zararı en aza indirmesi içindir. O nedenle diyetisyenler veya uzmanlar kilo verenlere veya diyet yapanlara gün içinde su içmeyi alışkanlık haline getirmelerini tavsiye etmektedirler. Tabii ki bunu abartarak böbreklere zarar vermemek de önemlidir.

Bu arada yağ yakımını hızlandıran bitkisel zayıflama çayları veya gıda takviyeleri de kokuya neden olabileceği gibi idrar renginde değişikliğe neden olabilir. Yediğiniz yemekler, içtiğiniz içeceklerin de idrar rengi ve kokusuna etki edeceğini lütfen unutmayınız.

Kilo verirken idrar rengi nasıl olur?

Sorumuzun cevabını yenileyecek olursak idrar rengi yağ yakımında değişebilir. Koku da paralel bir şekilde ağırlaşarak sizi rahatsız edebilir. Hatta idrarınızı yaparken hafif yanma bile hissedebilirsiniz. Bunun önüne geçmek için bol su tüketmeli, sık sık tuvalete çıkmalısınız. Daha detaylı bilgi için lütfen diyetisyeninize veya doktorunuza danışınız.


Haber yorumları
YORUMLAR

  1. Osman dedi ki:

    Zayıflarken yağ yaktığınızı idrara bakarak kesin bir şekilde anlayamazsınız. Evet idrar rengi yağ yakımı ile alakalı size bir ipucu verebilir ama bu illa ki kilo verdiğinizi kanıtlamaz. Başka sağlık sorunlarından dolayı da idrar renginiz koyulaşabilir ya da açık renge dönüşebilir. Aklınızdan çıkarmayın.