Üsküdar Belediyesi Başkan Vekili Seçimi Bugün Yapılıyor

Üsküdar Belediye Meclisi, belediye başkan vekilini belirlemek için bugün yeniden toplanıyor. 5 Eylül’de yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen seçimde CHP ve Cumhur İttifakı’nın meclisteki dengeli sandalye sayısı sonucu kritik hale getiriyor.

Üsküdar Belediyesi başkan vekili seçimi için belediye meclisi bugün yeniden toplanıyor
Üsküdar Belediyesi başkan vekili seçimi için belediye meclisi bugün yeniden toplanıyor

Üsküdar Belediyesi'nde başkan vekili seçimi bugün yeniden yapılıyor. Belediye Meclisi, daha önce yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen oylama için bir kez daha toplanacak.

5 Eylül'deki toplantıda CHP ve Yeni Parti'li üyelerin oylamaya katılmaması üzerine toplantı yeter sayısına ulaşılamamış ve seçim 8 Eylül'e ertelenmişti.

Üsküdar Belediyesi başkan vekili seçimi için toplanan belediye meclisi
Üsküdar Belediyesi başkan vekili seçimi için toplanan belediye meclisi

Mecliste sandalye dengesi kritik

Üsküdar Belediye Meclisi'ndeki mevcut dağılım, seçimin sonucunu yakından ilgilendiriyor. Güncel tabloya göre CHP ile Cumhur İttifakı'nın 21'er meclis üyesi bulunuyor.

Oylamanın gerçekleştirilebilmesi için toplantıda en az 23 üyenin hazır bulunması gerekiyor. Bu nedenle grupların katılımı ve kullanılacak oylar başkan vekilinin belirlenmesinde kritik önem taşıyor.

İlk seçim iptal edilmişti

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından 5 Ağustos'ta yapılan seçimde CHP'nin adayı Sibel Tan Çetinkaya başkan vekili seçilmişti.

Ancak AK Parti'nin yaptığı itirazın ardından söz konusu seçim iptal edildi. Bunun üzerine belediye meclisinin yeniden başkan vekili seçmesi kararlaştırıldı.

CHP ve Yeni Parti birlikte hareket ediyor

CHP ve Yeni Parti yönetimleri, seçim öncesinde belediye meclisinde birlikte hareket edeceklerini açıkladı. 5 Eylül'deki toplantıya da gözaltındaki meclis üyelerinin oy kullanabilmesini gerekçe göstererek katılmamışlardı.

Bugünkü oylamanın ardından Üsküdar Belediyesi'ni yeni seçim sürecine kadar yönetecek başkan vekilinin belirlenmesi bekleniyor.

Yorumlar 0

0 / 3000
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanır.

Henüz yorum yok

Bu haber hakkında ne düşündüğünüzü ilk siz yazın.