Fatma Soydaş 2 ay hapis yattıktan sonra tahliye edildi

Sosyal medya fenomeni Fatma Soydaş, "dini değerleri aşağılama" ve müstehcen içerik iddialarıyla 23 Temmuz’da tutuklandıktan yaklaşık iki ay sonra tahliye edildi. TikTok ve Instagram hesapları Türkiye'den erişime kapalı kalmaya devam ediyor.

Fatma Soydaş tahliye edildi
Fatma Soydaş tahliye edildi Fotoğraf: @ffatmaass_

Sosyal medya fenomeni Fatma Soydaş, yaklaşık iki aydır tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi.

Soydaş, 23 Temmuz 2026’da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. İddia, TikTok ve Instagram paylaşımlarının TCK 216/3 (halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama) ve TCK 226/2 (müstehcen yayın) kapsamına girdiği yönündeydi.

Fatma Soydaş'ın tahliye haberi internette hızla yayıldı
Fatma Soydaş'ın tahliye haberi internette hızla yayıldı · Fotoğraf: @ffatmaass_

Mardin doğumlu, 21 yaşındaki içerik üreticisi İstanbul’da gözaltına alınmış, ifadesi SEGBİS üzerinden alınmıştı. Nöbetçi sulh ceza hâkimliği tutuklama kararını "müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek" maddesinden vermişti.

Fatma Soydaş savunmasında müstehcen görüntülerin kendisine ait olmadığını, yapay zekâ ile üretildiğini söyledi. Dolaşıma giren bir ayak fotoğrafının dört parmaklı olduğunu belirterek "Elbise bile benim değil, üzerime karalama" dedi.

Soruşturma sürecinde Soydaş’ın Instagram ve TikTok hesaplarına erişim engeli getirildi
Soruşturma sürecinde Soydaş’ın Instagram ve TikTok hesaplarına erişim engeli getirildi

Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla "fffatmaase_" kullanıcı adlı hesaplara Türkiye’den erişim engeli uygulanmıştı. Tahliye bu yasağı kaldırmadı; hesaplar kapalı duruyor.

Cezaevindeyken yakınları aracılığıyla ilettiği mesajda Soydaş, "Yaptıklarımdan dolayı pişman mıyım? Evet. Tahliyemi istiyorum ve bundan sonra mütevazı bir hayat süreceğimin sözünü veriyorum" demişti.

Fatma Soydaş tahliye başvurusunda pişmanlık dile getirmişti
Fatma Soydaş tahliye başvurusunda pişmanlık dile getirmişti · Fotoğraf: @ffatmaass_

Soydaş, Nihat Hatipoğlu’nun oğlu Said Hatipoğlu ile çekilen akım videosunun ardından tanınmıştı. TikTok canlı yayınında kısa sürede yüz binlerce liralık hediye toplaması ve Instagram abonelik sistemiyle yüksek gelir iddiaları da gündeme gelmişti. Soruşturma dosyasında özel abonelere yönelik içeriklerin de incelendiği belirtilmişti.

Tahliye kararı, yargılamanın bittiği anlamına gelmiyor. Soruşturma sürüyor; iddianame ve duruşma takvimi henüz kamuoyuna yansımadı.

Yorumlar 0

0 / 3000
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanır.

Henüz yorum yok

Bu haber hakkında ne düşündüğünüzü ilk siz yazın.