Dolar 32,3371
Euro 35,1949
Altın 2.246,88
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

İki denizin karışmadığı yer neresi? Neden karışmıyor?

Dünyanın değişik bölgelerinde çok değişik doğa olayları gerçekleşmeye devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de iki denizin karışmadığı yer olarak bilinen Alaska Körfezi’dir. Bu bölgede buzullardan gelen suyla okyanus suyu karışmıyor gibi görünüyor ama işin aslı öyle değil tabi..

9 Nisan 2021 23:11 | Son Güncellenme: 9 Nisan 2021 23:13

İki denizin karışmadığı yer nerede?

Halk arasında iki denizin karışmadığı yer olarak adlandırılan bölge görenleri şaşırtmaya devam ediyor. Biz de ilk gördüğümüzde şaşırmış, araştırmaya koyulmuştuk. Biraz araştırmanın ardından aslında durumun öyle sanıldığı gibi iki denizin karışmaması gibi bir şey olmadığını öğrendik. Öncelikle iki denizin karışmadığı yer neresi sorusuna cevap verelim.

Bölge Alaska Körfezi olarak adlandırılıyor. Büyük okyanusun kuzey doğusunda yer alan bu bölge Kanada’ya da yakın bir konumdadır. Mavi ve yeşil renkli suların olmasının nedeni suyun içinde yer alan mineraller ve canlılardır.

Aslında suyun karışmaması gibi bir şey söz konusu değil. Yoğunluk farkından dolayı su çok geç karıştığından dolayı insanların gözüne karışmıyor gibi görünüyor ve ortaya çıkan görüntü de insanlarda hayranlık uyandırıyor.


Haber yorumları
YORUMLAR

  1. ceyda dedi ki:

    Cahil olduğunuz zaman böle şeylere direkt atlayıp “Wooow” filan dersiniz işte. Gayet normal bir olay gerçekleşiyor ve sadece yavaş karışım olduğundan dolayı sanki hiç karışmıyormuş gibi algılıyorsunuz.